Wiggins waarschuwt Jumbo-Visma en Van Aert: 'Het gaat om de Tour, niet om de voorjaarskoersen'

In zijn podcast wond de Brit er geen doekjes om: volgens hem pakt Jumbo-Visma het verkeerd aan en zijn ze tegen de tijd van de Tour opgebrand.

bradley wiggins

Bradley Wiggins is in de meest recente aflevering van zijn podcast (hier beluister je 'm in Spotify) onder indruk van Jumbo-Visma en Wout van Aert in het bijzonder. Maar de Brit plaatst toch ook een behoorlijk kritische kanttekening bij de prestaties van de geelzwarte ploeg en de Belg.

"Wout van Aert is een fenomenale kerel, die Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaxi, De Ronde en de Tirreno kan winnen én Primoz Roglic in de Tour kan helpen. Men werpt de vraag op of hij een grote ronde kan winnen. Mijn antwoord: ja. Dus moeten ze hem niet wat meer steunen?"

Volgens Wiggins gaat dat nu niet goed. "Jumbo-Visma spreidt de kansen te veel. Ze willen overal winnen. Vorig jaar met de lockdown en het ingekorte seizoen kon dat en was het ideaal voor hen, maar op de manier waarop ze nu bezig zijn, gaan ze zich opbranden voor de Tour."

Wiggo verwacht daar dan ook een sterker INEOS en een minder sterke Nederlandse ploeg. "De spoeling is dun, zeker nu ze Tom Dumoulin ook nog kwijt zijn. Bij INEOS weten ze wel hoe ze het aan moeten pakken. Het draait om de Tour, niet om de voorjaarskoersen", besluit de Brit met vloeken in de Vlaamse kerk.