Gaaf! Unbound-winnaar reed op bijzondere Rock Combo Specialized Diverge

We moeten het nog even hebben over Unbound. Die bizarre gravelrace waarin Laurens ten Dam afgelopen zondag nog tweede werd. Onder meer Ten Dam en winnaar Ian Boswell reden de wedstrijd op een bijzondere (retro) uitvoering van de Specialized Diverge gravelbike.

Gaaf! Unbound-winnaar reed op bijzondere Rock Combo Specialized Diverge

Unbound, voorheen bekend als Dirty Kanza, staat wel bekend als het officieuze WK gravelrijden. Laurens ten Dam werd afgelopen weekend tweede en trapte daarbij profwaardige wattages. Ten Dam, maar ook winnaar Ian Boswell reden op een speciale versie van de Specialized S-Works Diverge: Rock Combo.

Het kleurenschema van deze fiets is gebaseerd op de Rock Combo, een Specialized fiets uit 1989. De Rock Combo was geen racefiets, maar ook geen mountainbike. Anno 2021 zouden we zo'n fiets dus een gravelbike noemen. Om die fiets te eren kregen de peperdure en hypermoderne fietsen van Ten Dam en Boswell hetzelfde jasje als de voorganger uit de jaren '80.

Waar ze het in 1989 nog met 26 inch wielen en velgremmen moeten doen, zijn de fietsen tegenwoordig met alle mogelijk denkbare luxe uitgevoerd. Van een carbon frame en wielen tot vering in de stuurnok aan toe. Boswell zijn fiets is afgemonteerd met SRAM eTap en Zipp onderdelen. Ten Dam, die gesponsord wordt door Shimano, reed op een fiets afgemonteerd met Shimano GRX en onderdelen van PRO.

Materiaal
  • Specialized