HomeTour de FranceWout Poels: 'Inval heeft misschien toch wel meer impact gehad dan ik...

Wout Poels: ‘Inval heeft misschien toch wel meer impact gehad dan ik dacht’ 

De bijnabollenman Wout Poels blikt terug op de Tour. Tevreden, maar toch ook de wrange nasmaak van die inval van de Franse politie in het hotel van Bahrain Victorious.

We hadden het tot vorige week woensdag al een tijdje niet gezien in de Tour de France: de gendarmerie aan de deur van een hotel. Het overkwam Wout Poels en zijn ploeggenoten van Bahrain Victorious de dag voor de Limburger zijn bollentrui veilig moest stellen – hetgeen niet lukte.

Een dag na de inval deed hij er nog wat laatdunkend over, maar gisteren in Parijs vertelde een geëmotioneerde Poels dat het hem toch wel veel heeft gedaan. Hij blikte tegenover de camera van de NOS terug op het voorval en de rest van de veelbewogen Tour.

“De manier waarop, dat heeft best wel veel indruk op me gemaakt, ook emotioneel. In mijn hoofd zat ik de laatste dagen toch minder op de fiets. Het heeft me best wel geraakt. Niet leuk, nee. Ik heb toen een klotenacht gehad. Dat helpt natuurlijk niet. Tsja, misschien heeft het toch wel meer impact gehad dan ik dacht”, zegt hij met een brok in de keel.

Poels maakt zich geen zorgen over wat de Franse politie in beslag heeft genomen. “Bij mij is het heel simpel. Ik heb niks te verbergen, dus ze kunnen alles bekijken wat ze willen. Op zich heb ik daar ook niet zoveel moeite mee. Ze hebben mijn telefoon en laptop meegenomen. Gelukkig kon ik van een mecanicien een telefoon lenen om contact met het thuisfront te houden.”

Over het sportieve aspect van de Tour was Poels te spreken. “Mijn trainer vroeg me hoeveel procent tevreden ik was. Tachtig procent zei ik. Het was een hele mooie Tour, al heb ik niet alles gehaald, wat ik wilde halen. Met name de bergtrui. Maar ik denk dat ik me goed heb laten zien.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | De Speld en Tour de Tietema presenteren: het lichtste (en grappigste) wielershirt ooit!

De Speld mengde zich in een samenwerking met La Machine al eerder in de...

Video | Sam Oomen: ‘Ik kan nog niet pijnvrij fietsen’

Sam Oomen reed dit seizoen al de Giro, maar ook in de derde grote...

Vuelta | Grappig beeld: Lotto speelt Titanic na bij ploegenpresentatie

Net als bij de start van de Tour de France van 2015 in Utrecht...

Vuelta | Ploegentijdrit! Alles wat je moet weten over etappe 1: Utrecht-Utrecht

Parkoers Zullen ze bij de Vuelta-organisatie geluisterd hebben naar de wensen van Team Jumbo-Visma? Een...

Meer zoals dit

Video | Als dronkeman slingerend over de weg! Zo kapot zat Wout van Aert na inspanning op Hautacam

Hierboven op de foto uit de afgelopen Tour zie je 'm bezig met de...

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Tour de France: alle cijfers, data & feiten

Na meer dan 3300 kilometer in 21 etappes is de Tour de France van...