Marijn van den Berg weer de sterkste in Tour de l'Avenir

Marijn van den Berg heeft zijn tweede ritzege geboekt in de prominente Tour de l'Avenir. Hij bleef landgenoot en leider Mick van Dijke voor.

Berg

Het was kantje boord in de vijfde etappe van de Tour de l'Avenir, want de vroege vlucht van vijf renners kreeg de nodige ruimte van het peloton, waar Nederland samen met vooral België en Groot-Brittannië de koers in handen nam. Vooral de Deen Sebastian Kolze Changizi en de Sloveen Blaz Jarc van de kopgroep bleken in goeden doen, want zij bleven als laatste over in de heuvelachtige slotfase. In de slotkilometer had het tweetal nog een voorsprong van acht seconden, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg.

Het peloton kwam in razende vaart naar ze toe, waarna Van den Berg het wist af te maken. Voor de Utrechter betekende dat zijn achtste overwinning van het seizoen. Van den Berg is een type Michael Matthews en Sonny Colbrelli, iemand met een goede sprint maar een renner die ook een heuveltje kan overleven. Van den Berg rijdt voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ, maar voor de Tour de l'Avenir had hij nog geen aanbieding om prof te worden. Daar zal nu ongetwijfeld verandering in komen. Dat zal moeten ook voor 'm, want Van den Berg is laatstejaars bij de beloften.

Mick van Dijke eindigde tweede in de daguitslag en blijft zodoende leider in het algemeen klassement. Van Dijke rijdt momenteel voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma, maar heeft wel al zekerheid dat hij prof mag worden. Volgend jaar staat hij al op de loonlijst bij de profploeg, maar rijdt hij grotendeels het programma van de opleidingsploeg. De komende dagen gaan de renners de bergen in, waar Nederland vooral rekent op klimmer Gijs Leemreize.

Nieuws
  • Cor Vos