Tadej Pogacar wint Vélo d'Or, voor Primoz Roglic en Wout van Aert

Tadej Pogacar heeft de prestigieuze Vélo d'Or gewonnen, de prijs voor beste wielrenner van het seizoen. Hij won dit jaar onder meer de Tour de France, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Romandië. Op het denkbeeldige podium wordt hij geflankeerd door twee renners van Jumbo-Visma.

Tadej Pogacar wint Vélo d'Or, voor Primoz Roglic en Wout van Aert
  • Primož Roglič Primož Roglič
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Primoz Roglic, die onder meer de Vuelta won en olympisch kampioen tegen de klok werd, is als tweede geëindigd in de verkiezing. Wout van Aert is derde. Van Aert kende ook een geweldig seizoen, met drie ritoverwinningen in de Tour als hoogtepunt. Julian Alaphilippe werd vierde, maar kreeg desondanks een prijs. Hij kreeg de Vélo d'Or voor beste Franse renner.

De Velo d'Or wordt jaarlijks uitgereikt door het Franse tijdschrift Vélo Magazine. Vélo Magazine is dan weer verbonden aan de ASO en L'Equipe, de bekende Franse sportkrant. Ze vragen een groep internationale wielerjournalisten om de beste wielrenner van het jaar te kiezen. Dit jaar waren er ook drie Nederlandse genomineerden; Mathieu van der Poel, Annemiek van Vleuten en Harrie Lavreysen. De complete uitslag wordt binnenkort bekendgemaakt.

Nieuws
  • Cor Vos