Belgische bondscoach op vredesmissie naar Spanje: 'WK heeft diepe wonden geslagen, gesprek tussen Wout en Remco móét er komen'

De wiedergutmachungsschnitzel tussen Remco Evenepoel en Wout van Aert is in voorbereiding...

evenepoel van aert

Het was een ware soap. Of misschien beter gezegd: een horrorfilm. De after math van het WK wielrennen in België liep uit op een relletje tussen Remco Evenepoel en Wout van Aert (en de rest van de Belgische ploeg).

De jonge Belg deed na de koers in het openbaar uitspraken over de ploegtactiek die bij Van Aert in het verkeerde keelgat schoten - de uitspraken zelf en het feit dat Evenepoel het niet binnenskamers hield; hij was zelfs afwezig bij de (online) evaluatie.

Om zulks in de toekomst te voorkomen en de band tussen Van Aert en Evenepoel te herstellen wil bondscoach Sven Vanthourenhout een gesprek organiseren tussen de twee kemphanen, zo liet hij weten aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

"Dat het WK wonden heeft geslagen, is ondertussen duidelijk. Het is mijn opperste wens om ze te stelpen. De jongens zelf staan er zeker voor open. Móet ook, vind ik. Omdat ze in de toekomst nog wel vaker samen in de nationale ploeg zullen koersen. Er is geen alternatief. Ze kunnen elkaar niet blíjven ontlopen."

Binnenkort reist Vanthourenhout af naar Spanje, waar beide renners dan ook verblijven met hun ploeg. Het is de bedoeling dat er daar een gesprek gaat plaatsvinden tussen de drie.

"We hebben het in eerste instantie heel snel proberen te doen. Dat is door de Amerikaanse trip annex sponsorverplichtingen van Remco en de vakantie van Wout niet gelukt. Waarna het een beetje op de lange baan werd geschoven. Maar volgende week reis ik naar Spanje, voor enkele stagebezoeken. Ik loop er onder meer ook langs bij QuickStep-Alpha Vinyl en Jumbo-Visma. Daar moet het op tafel komen."