Trentin valt Evenepoel bij: 'We zijn met gravel op zoek naar overbodig spektakel'

Remco Evenepoel was niet te spreken over de gravelsector in de Ronde van Valencia en ook de immer uitgesproken Matteo Trentin zit niet te wachten op gravel in wegkoersen.

Evenepoel
  • Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Voor de etappe plaatste Evenepoel al kanttekeningen bij de aankomst van de derde etappe en nadien was de Belg al helemaal niet te spreken over de gravelstrook. Hij verloor er bovendien de leiderstrui aan Aleksandr Vlasov, die juist ontketend was op het stuk onverharde weg. Toch vallen de nodige renners Evenepoel bij. Zo is ook Matteo Trentin niet blij met gravel in koers, zo vertelt hij tegen Cyclingnews.

"Ik denk dat we te ver gaan", is de Italiaan van UAE Team Emirates duidelijk. "We zijn op zoek naar overbodig spektakel. De slotklim was al zwaar genoeg. We hebben het niet over gravelracen. Als je daar fan van bent prima, maar daar zijn bepaalde circuits voor. Ik denk niet dat dit iets toevoegt aan een wegkoers. De sterkste renner wint in Valencia, maar wat we verder krijgen zijn lekke banden (Alejandro Valverde reed lek, red.)."

In de zomer wacht wederom een kasseienrit in de Tour de France en ook daar is Trentin niet over te spreken. "We hebben in het verleden gezien dat klassementsrenners tijd verloren op de kasseien. Er is een reden waarom we praten over ronderenners en klassiekerrenners. Je kunt het niet combineren. Je krijgt valpartijen. Dat zagen we een paar jaar terug nog in de Tour."

Trentin pleit ervoor dat gravelkoersen specifieke races blijven voor de renners die daadwerkelijk over gravel willen koersen. "Strade Bianche is Strade Bianche. Die wedstrijd is een gravelwedstrijd en dat is ook de aantrekkingskracht. Maar neem nu de onverharde stroken in Parijs-Tours. Dat is helemaal geen traditie. Waarom kies je dan voor iets wat nu in de mode is?"