Robert Gesink over kopman Roglic: 'Het lijkt net of Primoz tegenslagen gewoon weglacht'

Robert Gesink heeft jarenlange ervaring in het peloton, maar Primoz Roglic is een van de meest imponerende figuren die hij heeft meegemaakt.

Gesink
  • Robert Gesink Robert Gesink
  • Primož Roglič Primož Roglič

Zoals meerdere renners bij Team Jumbo-Visma roemt Gesink het vermogen van Roglic om te gaan met tegenslagen. Na twee dieptepunten in de Tour de France stond hij er toch om de Vuelta a España naar zijn hand te zetten. "Het is een voorbeeld van hoe sterk een persoon kan zijn", vertelt Gesink tegen Cyclingnews.

"Ik heb geen enkele twijfel dat Primoz mentaal sterk genoeg is om de Tour de France te winnen. Primoz lijkt altijd alleen maar te lachen om de tegenslagen!"

"Dat is denk ik zijn manier hoe hij omgaat met dingen", vervolgt Gesink. "Als je zo goed en sterk bent dan is het misschien makkelijker. Maar het lijkt of hij tegenslagen gewoon weglacht. Na een dag waarop hij denkt dat hij had kunnen winnen, maar hij verliest, dan zegt hij: 'Oh, dat was stom.' De volgende dag probeert hij het gewoon weer."

"Zoals de tiende etappe in de Vuelta van 2021 toen hij viel in een afdaling. Hij kwam in de bus en zei: 'Sorry jongens, dat was heel stom. Dat had ik niet moeten doen!' Maar later dan gaat hij er weer voor. Hij is een heel interessant karakter in het team om mee te werken, net als dat hij heel sterk is. Ik heb onwijs veel respect voor hem."

Het helpt Gesink zelf ook om te gaan met zijn tegenslagen. "Zeker. We kunnen allemaal leren van zijn kwaliteiten. We zijn allemaal vrij goed in tegenslagen achter ons te laten, want daar draait het leven van een wielrenner om. Maar er zijn genoeg jongens die hun hoop verloren vanwege ongeluk, maar Primoz is zeker een van die jongens die om kunnen gaan met tegenslag."