HomeMTBOndertussen in Zuid-Afrika: Nino Schürter deelt spectaculaire foto's en filmpjes van bekendste...

Ondertussen in Zuid-Afrika: Nino Schürter deelt spectaculaire foto’s en filmpjes van bekendste MTB-wedstrijd ter wereld: de Cape Epic

Het Vlaamse voorjaar is natuurlijk fantastisch, maar dit zijn toch ook wel heel mooi beelden van de andere kant van de wereld hoor!

De Cape Epic die in Zuid-Afrika wordt verreden, is de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende mountainbikewedstrijd ter wereld. Je rijdt in duo's zeven dagen lang de zwaarste etappes.

Onder andere Anna van der Breggen deed er al eens aan mee (ze won uiteraard ook meteen met de ervaren Annika Langvad) en vorig jaar waren naast de huidige wegprofs Lennard Kämna en Ben Zwiehoff ook oud-profs Johnny Hoogerland en René Haselbacher van de partij – hetgeen de lokale drankhandels goed gemerkt hebben…

In 2021 was de wedstrijd vanwege corona nog in oktober, maar nu was hij weer terug op z'n vertrouwde plek in maart. Afgelopen week vond het evenement plaats en deze editie kon rekenen op een deelname van mountainbikelegende Nino Schürter.

Samen met zijn Zwitserse partner Lars Forster speelde hij in het klassement geen grote rol van betekenis (ze werden negende), maar dat wil niet zeggen dat Schürter het niet naar zijn zin had, zo blijkt uit de foto's en filmpjes die hij op z'n Instagram plaatste. Hieronder zie je eerst twee fraaie kiekjes tijdens de race (swipe voor de tweede).

Dat het toch ook vooral om de lol gaat blijkt uit onderstaande beelden, geschoten met drone. Schürter gooit er tijdens de race even wat wheelies uit. Ziet er mooi uit hoor!

In dit filmpje zit de wheelie ook, maar daarnaast krijg je een idee hoe het eraan toegaat tijdens zo'n etappe van de Cape Epic.

De Cape Epic van 2022 werd gewonnen door het Duits/Tsjechische duo Andreas Seewald/Martin Stosek. Nederlander Hans Becking streed met zijn Portugese partner José Dias om de podiumplekken, maar werd uiteindelijk knap vierde.

Good old Bart Brentjens won bij de Grand Masters afgetekend, ook al met een Portugese partner: Abraao Azevedo. Bij de normale masters (dat zijn de iets jongere masters) werden Maarten Tjallingii en Thijs Al vierde.

Beeld: Instagram Nino Schürter

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert onder de indruk van aanval Skujins op Berendries: ‘Die was beangstigend sterk, ja’

Met een brede lach deed Van Aert na afloop zijn verhaal bij Sporza. Hij...

Tratnik spreekt van grootste zege in loopbaan: ‘Of mijn rol nu verandert, moet je aan de ploegleiding vragen, haha’

Na afloop deed de Sloveen zijn verhaal in gesprek met Sporza. "Ja, ik ben...

Verrassende Jan Tratnik wint Omloop het Nieuwsblad na knotsgekke finale

Omstreeks 11.00 uur werd in Gent het startschot gegeven van de allereerste voorjaarsklassieker. Een...

Benieuwd naar het wielerpoolteam van oud-topper? Tom Boonen kiest voor deze renners (en eentje ervan is familie…)

Met Omloop Het Nieuwsblad start het wielerseizoen 2024 écht. En dus zijn ook veel...

Meer zoals dit

Het is koers! Dit zijn dé 5 voorwaarden om de Omloop zo optimaal mogelijk te beleven

Het gaat beginnen! Wij helpen je bij een goede voorbereiding... Vink jij deze 5 allemaal af?

Column | Medelijden met Kuurne-Brussel-Kuurne, het ondergeschoven openingsweekendkindje

Onze redacteur vindt al die aandacht voor de Omloop zielig voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Lees waarom hij geen carnaval viert, maar zondag wel in een ezelskostuum voor de buis zit...

🎥 Niet te geloven! Zuid-Afrikaan rijdt MTB-wedstrijd uit met Bidon als zadel!

De Zuid-Afrikaan Julian Jessop is niet de allerbeste mountainbiker van de wereld, maar toch...