HomeAchtergrondVan Aert favoriete renner van Bradley Wiggins: 'Hij heeft dat speciale wanneer...

Van Aert favoriete renner van Bradley Wiggins: ‘Hij heeft dat speciale wanneer je naar je helden in de sport op zoek gaat’

Bradley Wiggins laat zijn licht schijnen op het huidige peloton. "Wout weet wie ik ben, wat ik haast niet te geloven vind."

Wiggins zit tegenwoordig namens Eurosport achter op de motor tijdens uitzendingen. Zodoende zag hij van dichtbij hoe Tadej Pogacar Strade Bianche op zijn naam schreef. Die prestatie in Toscane zorgt ervoor dat Wiggins zeker weet dat de Sloveen ook de Ronde van Vlaanderen kan winnen.

“Pogacar is bij de grote kanshebbers om de Ronde van Vlaanderen te winnen”, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws. “Ik zat in zijn spoor op de motor in de laatste twintig kilometer van Strade Bianche. Daar zag ik zijn toewijding, hoe mooi hij op de fiets zit en hoe hij zijn gewicht verdeelt, wat zijn fiets nog sneller doet rijden.”

“Dat is anders dan alle andere renners. Hij is in topvorm. Zie de Strade, Tirreno-Adriatico en hoe hij in Milaan-Sanremo de Poggio naar boven reed. Het wielrennen is veranderd. Misschien zijn we nu weer beland bij hoe de sport was in de tijd van Eddy Merckx, toen de grote sterren al van in het begin van het seizoen wedstrijden wonnen.”

Toch noemt de Tourwinnaar van 2012 niet Pogacar, maar Van Aert zijn favoriete renner van het moment. “Geen twijfel mogelijk. Hij blijft indruk op me maken, week na week. En hij is een gentleman naast de fiets. Hij heeft dat speciale wanneer je naar je helden in de sport op zoek gaat.”

“Maar ik heb zoveel helden. Vandaag is Wout van Aert mijn held. Bovendien weet hij wie ik ben, wat ik haast niet te geloven vind. Wanneer ik op de koers ben, zegt hij altijd goedendag. Het is mooi wanneer je helden weten wie je bent.”

Vervolgens wordt hem gevraagd wat zijn favoriete koers is: de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix? “De Ronde van de jaren 90, met de Muur van Geraardsbergen op twintig kilometer voor de streep en dan de Bosberg, was mijn favoriet. Ik ben niet de grootste fan van de nieuwe aankomst in Oudenaarde.”

“Zo bekeken is de velodroom van Roubaix de meest iconische van alle aankomsten. In de Formule 1-serie 'Drive to Survive' noemt Sebastian Vettel uit het blote hoofd alle wereldkampioenen Formule 1, van bij het begin. Mijn zoon vroeg of ik dat ook kon met alle winnaars van Parijs-Roubaix. En ik kon het, jammerlijk genoeg.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Israel-Premier Tech neemt maatregelen, renners en staf in neutrale outfit

Helaas laat de oorlog in Gaza naar aanleiding van de terroristische aanvallen van Hamas...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...

📸 Evenepoel en Van der Poel samen op pad langs de Spaanse kust

De wereldkampioen en de Belgische kampioen vertoeven al enkele weken aan de Spaanse kust,...

Column | End of an era: de bruine broek is niet meer (en dat doet stiekem pijn)

Ik heb de blues. De bruinebroekenblues. Het nieuws sloeg in als een bom bij...

Meer zoals dit

Van Baarle gelooft in klassementsambities Van Aert: ‘Hij heeft een heel grote motor’

Na jarenlang geknecht te hebben in de Tour, mag Wout van Aert volgend jaar...

📸 Van Aert voor het eerst terug op de crossfiets, Iserbyt ziet de bui al hangen

Eli Iserbyt, Thibau Nys & co zijn gewaarschuwd: binnenkort duiken de grote jongens terug...

Thibau Nys kreeg in Dublin te kampen met rugpijn: ‘Maar nu terug onder controle’

Na een razend seizoensbegin, zit Thibau Nys al enkele weken in een dipje. Zijn...