HomeAchtergrondGiro | Thymen Arensman klaar voor z'n eerste Giro en hoopt op...

Giro | Thymen Arensman klaar voor z’n eerste Giro en hoopt op zware ronde: ‘Mijn lichaam herstelt goed gedurende etappekoersen’ 

De jonge Nederlandse klassementshoop over zichzelf, maar ook over z'n goede band met ploeggenoot Romain Bardet (en kaartspelletjes..)

Thymen Arensman lijkt dit seizoen een nieuwe stap in z'n prille carrière te hebben gezet. De 22-jarige Nederlander van Team DSM reed met een zesde plek in de Tirreno al een sterke rittenkoers, maar in de Tour of the Alps – oké, een stuk minder sterk bezet – was hij samen met Romain Bardet een ijzersterke tandem.

Juist met de Fransman trekt hij ook naar de Giro om furore te maken. In een blog op de website van Team DSM blikt Arensman terug op de afgelopen periode en kijkt hij vooruit naar de Giro, waarin hij in eerste instantie als meesterknecht van Bardet zal fungeren.

“Het wordt mijn eerste Giro en ik kijk er erg naar uit. Na twee keer de Vuelta wordt het mijn derde grote ronde en ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen. Van wat ik heb gehoord, is de Giro een zware wedstrijd. Dat zou me moeten liggen, want mijn lichaam herstelt normaal gesproken goed gedurende etappekoersen. Voor nu ben ik echter gemotiveerd om Romain zo goed mogelijk te helpen richting een goed klassement Hopelijk kunnen we attractief koersen.”

In de Tour of the Alps deden ze dat in ieder geval en de vorm is goed. “Ik wil mijn vorm vasthouden tot en met de Giro. Ik heb voor de Tour of the Alps een goede hoogtestage gehad in Tenerife, samen met Romain Bardet, Chris Hamilton en een kok. Het was een mooi trainingsblok.”

Kaartspelletjes

Maar het was meer dan dat. Arensman en Bardet kunnen het goed vinden. “We hebben samen ook een goede tijd beleefd op Tenerife. Bijna elke avond speelden we kaartspelletjes, wat heel leuk was. Samen trainen en tijd doorbrengen schept een band en die atmosfeer kon je zien in de Tour of the Alps. We waren allemaal competitief, maar iedereen heeft op zijn beurt kunnen winnen en de moraal was altijd hoog.”

Of de kaartspelletjes ervoor zorgden of niet, zowel Bardet als Arensman waren ijzersterk in de Tour of the Alps en hopen dat door te trekken naar de Giro.

“We waren zeer gefocust en gemotiveerd. Ik en Romain hadden heel goede benen en zijn de week perfect geëindigd. Ik ben zeer blij met mijn eerste podium in een algemeen klassement en hoop daarop verder te kunnen bouwen in de komende periode.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere: ‘Blijkbaar niet goed voor de sfeer als ik mijn mening geef, maar verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld mijn vuisten uit frustratie”

Daarbij zaten Lefevere, ploegleiders en trainers samen. Een eenduidig antwoord vonden ze niet, maar...

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...