HomeGiro d'ItaliaGiro | Eindzege kan Hindley amper meer ontgaan: 'Als je hier de...

Giro | Eindzege kan Hindley amper meer ontgaan: ‘Als je hier de benen zou hebben, kon je het verschil maken’

Jai Hindley heeft met enkel nog een tijdrit voor de boeg een voorsprong van 1 minuut en 25 seconden op Richard Carapaz. Dat lijkt meer dan genoeg voor de kopman van BORA-hansgrohe.

Al houdt de klimmer zelf nog een slag om de arm, zo vertelde hij na afloop voor de camera's van Eurosport. “Ik weet niet of het genoeg is. We zullen zien hoe het gaat. Tijdritten zijn lastig te voorspellen in de derde week van een grote ronde, maar ik ga zeker sterven voor de roze trui op zondag.”

In 2020 verloor Hindley de roze trui nog in de slottijdrit aan Tao Geoghegan Hart, die een minder grote achterstand had dan Carapaz. De voorgift van bijna anderhalve minuut moet genoeg zijn voor Hindley, die de Ecuadoriaan serieus deed kraken op de loodzware Fedaia. “Ik wist dat dit de cruciale etappe zou worden van deze Giro. Als je hier de benen zou hebben, kon je het verschil maken.”

BORA-hansgrohe reed weliswaar de hele dag op kop gisteren, maar dat blijkt met de kennis van nu vooral geweest te zijn om even te testen of er niemand een slechte dag had. Het zou allemaal aankomen op de Fedaia voor Hindley en zijn ploeg. “We zijn om die reden rustig gebleven en hebben onze energie gespaard voor vandaag. We hebben het perfect gespeeld.”

De beslissing op de Fedaia werd geforceerd toen de teruggezakte Lennard Kämna een serieuze beurt deed op kop. De Duitser wist met nog twee kilometer te gaan Carapaz te lossen, waarna Hindley het karwei afmaakte. “Lennard was mee in de kopgroep. Hij had het niet beter kunnen timen om zich terug te laten zakken en tempo te gaan maken. Toen we hoorden dat Carapaz loste, ben ik zelf all-in gegaan.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...