HomeNieuwsWout van Aert wederom nipt tweede: 'Mijn start was erg goed en...

Wout van Aert wederom nipt tweede: ‘Mijn start was erg goed en ik dacht dat ik ook sterk was in het tweede stuk, maar Ganna was nog sneller’

Wout van Aert boekte in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné zijn gewenste ritzege, maar de drie dagen nadien was hij iedere keer weer zeer dichtbij. In de tijdrit kwam hij twee seconden te kort ten opzichte van Filippo Ganna.

In de tweede rit won Van Aert met gemak de sprint van het peloton, maar bleef een kopgroep met onder andere dagwinnaar Alexis Vuillermoz vooruit, in rit drie juichte hij te vroeg en kwam David Gaudu er nog met een ultieme jump overheen en in de tijdrit strandde Van Aert op twee luttele seconden van de etappezege. Toch was het gevoel na de race tegen de klok anders dan de dag ervoor.

Een uiterst realistische Van Aert deed na afloop zijn verhaal. “Of ik tevreden ben? Ik moet wel, want een tijdrit is altijd eerlijk. Twee seconden is weliswaar niet veel, maar het is wel een verschil. Ik word geklopt door de wereldkampioen. Uiteraard had ik willen winnen, maar ik zal dit moeten accepteren. Ik ben tevreden met mijn eigen prestatie.”

De kopman van Team Jumbo-Visma kon zichzelf niets verwijten en heeft bovendien wel zijn voorsprong in het algemeen klassement verstevigd. “Mijn start was erg goed en ik dacht dat ik ook sterk was in het tweede stuk, maar Ganna was daar nog sneller.”

Op dat punt lag Van Aert tien seconden achter op de Italiaan, maar in de slotfase wist hij nog acht seconden van zijn achterstand af te snoepen. “Op het einde vond ik weer mijn ritme en had ik met Lafay en Gaudu twee mikpunten. Dat was een voordeel, maar ik kwam tekort. Ik heb gewoon een eerlijke tijdrit gereden.”

Achter de naam Van Aert staan nu achtereenvolgens een eerste, zesde, tweede en tweede plek in de Dauphiné. Met de vorm is het dus wel in orde. “Als je op twee seconden van de beste tijdrijder ter wereld eindigt, zegt dat iets over je vorm. Ik ben zeer tevreden met hoe het gaat.”

Van Aert heeft een voorsprong van 53 seconden op Mattia Cattaneo en verdedigt een voorgift van 56 seconden op ploegmaat Primoz Roglic. Rit vijf wordt hoogstwaarschijnlijk een sprint, terwijl ook de zesde etappe op het lijf geschreven is van Van Aert. Vanaf dan volgen twee zware bergetappes, waarin Team Jumbo-Visma de kaart Roglic trekt. Of gaat Van Aert toch voor de eindzege?

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Van der Poel amuseert zich op MTB-testevent in Élancourt: ‘Mening van mensen doet er niet toe’

Parijs heeft volgend jaar de eer om de Olympische Spelen te mogen ontvangen. De...

Bredewold verrassend Europees kampioene: ‘Tot de laatste 2 kilometer zat ik te wachten tot ze terug zouden komen’

"Ik heb er geen woorden voor", begon Bredewold na afloop haar verhaal bij de...

Mischa Bredewold soleert op haar 23e naar Europese titel op de weg

De VAM-berg in Drenthe vormt dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen op...

📸 Mauro Schmid reageert subtiel op aantijgingen van Patrick Lefevere

Het seizoen loopt ten einde en dus moet Patrick Lefevere straks weer afscheid nemen...

Meer zoals dit

Bredewold verrassend Europees kampioene: ‘Tot de laatste 2 kilometer zat ik te wachten tot ze terug zouden komen’

"Ik heb er geen woorden voor", begon Bredewold na afloop haar verhaal bij de...

Mischa Bredewold soleert op haar 23e naar Europese titel op de weg

De VAM-berg in Drenthe vormt dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen op...

Miguel Angel Lopez ‘drie uur lang’ ontvoerd door overvallers in bijzijn van gezin

Opmerkelijk nieuws vanuit Colombia. Miguel Angel Lopez is in zijn eigen woning ontvoerd en...