HomeNieuwsWout van Aert wederom nipt tweede: 'Mijn start was erg goed en...

Wout van Aert wederom nipt tweede: ‘Mijn start was erg goed en ik dacht dat ik ook sterk was in het tweede stuk, maar Ganna was nog sneller’

Wout van Aert boekte in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné zijn gewenste ritzege, maar de drie dagen nadien was hij iedere keer weer zeer dichtbij. In de tijdrit kwam hij twee seconden te kort ten opzichte van Filippo Ganna.

In de tweede rit won Van Aert met gemak de sprint van het peloton, maar bleef een kopgroep met onder andere dagwinnaar Alexis Vuillermoz vooruit, in rit drie juichte hij te vroeg en kwam David Gaudu er nog met een ultieme jump overheen en in de tijdrit strandde Van Aert op twee luttele seconden van de etappezege. Toch was het gevoel na de race tegen de klok anders dan de dag ervoor.

Een uiterst realistische Van Aert deed na afloop zijn verhaal. “Of ik tevreden ben? Ik moet wel, want een tijdrit is altijd eerlijk. Twee seconden is weliswaar niet veel, maar het is wel een verschil. Ik word geklopt door de wereldkampioen. Uiteraard had ik willen winnen, maar ik zal dit moeten accepteren. Ik ben tevreden met mijn eigen prestatie.”

De kopman van Team Jumbo-Visma kon zichzelf niets verwijten en heeft bovendien wel zijn voorsprong in het algemeen klassement verstevigd. “Mijn start was erg goed en ik dacht dat ik ook sterk was in het tweede stuk, maar Ganna was daar nog sneller.”

Op dat punt lag Van Aert tien seconden achter op de Italiaan, maar in de slotfase wist hij nog acht seconden van zijn achterstand af te snoepen. “Op het einde vond ik weer mijn ritme en had ik met Lafay en Gaudu twee mikpunten. Dat was een voordeel, maar ik kwam tekort. Ik heb gewoon een eerlijke tijdrit gereden.”

Achter de naam Van Aert staan nu achtereenvolgens een eerste, zesde, tweede en tweede plek in de Dauphiné. Met de vorm is het dus wel in orde. “Als je op twee seconden van de beste tijdrijder ter wereld eindigt, zegt dat iets over je vorm. Ik ben zeer tevreden met hoe het gaat.”

Van Aert heeft een voorsprong van 53 seconden op Mattia Cattaneo en verdedigt een voorgift van 56 seconden op ploegmaat Primoz Roglic. Rit vijf wordt hoogstwaarschijnlijk een sprint, terwijl ook de zesde etappe op het lijf geschreven is van Van Aert. Vanaf dan volgen twee zware bergetappes, waarin Team Jumbo-Visma de kaart Roglic trekt. Of gaat Van Aert toch voor de eindzege?

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van de vuistslag op Merckx tot Opi & Omi: dit waren de slechtste Tour de France-supporters ooit

De vuistslag van Eddy Merckx In 1975 jaagt Eddy Merckx op zijn zesde eindzege in...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout...

Column | Leuk zo’n Tourstart in Denemarken, maar zo’n vroege rustdag is de hel!

Normaal gesproken zijn rustdagen in de Tour al een kwelling waarbij het beklimmen van...

Meer zoals dit

Bakelants stelt vragen bij lead-out Van der Poel: ‘Ik denk dat Mathieu te sterk is voor een goede lead-out’

  In de derde etappe kwam Mathieu van der Poel op drie kilometer van de...

Tour | Groenewegen weet met ultieme jump Wout van Aert te verslaan

Vroeg in de rit ontstond een kopgroep. Aangezien het geheid in een sprint zou...

Jan Bakelants roemt Patrick Lefevere: ‘Patrick is iemand die achter zijn coureurs staat’

Bakelants, die als analist aanschoof bij Vive le Vélo, heeft ook onder Patrick Lefevere...