HomeNieuwsWout van Aert wederom nipt tweede: 'Mijn start was erg goed en...

Wout van Aert wederom nipt tweede: ‘Mijn start was erg goed en ik dacht dat ik ook sterk was in het tweede stuk, maar Ganna was nog sneller’

Wout van Aert boekte in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné zijn gewenste ritzege, maar de drie dagen nadien was hij iedere keer weer zeer dichtbij. In de tijdrit kwam hij twee seconden te kort ten opzichte van Filippo Ganna.

In de tweede rit won Van Aert met gemak de sprint van het peloton, maar bleef een kopgroep met onder andere dagwinnaar Alexis Vuillermoz vooruit, in rit drie juichte hij te vroeg en kwam David Gaudu er nog met een ultieme jump overheen en in de tijdrit strandde Van Aert op twee luttele seconden van de etappezege. Toch was het gevoel na de race tegen de klok anders dan de dag ervoor.

Een uiterst realistische Van Aert deed na afloop zijn verhaal. “Of ik tevreden ben? Ik moet wel, want een tijdrit is altijd eerlijk. Twee seconden is weliswaar niet veel, maar het is wel een verschil. Ik word geklopt door de wereldkampioen. Uiteraard had ik willen winnen, maar ik zal dit moeten accepteren. Ik ben tevreden met mijn eigen prestatie.”

De kopman van Team Jumbo-Visma kon zichzelf niets verwijten en heeft bovendien wel zijn voorsprong in het algemeen klassement verstevigd. “Mijn start was erg goed en ik dacht dat ik ook sterk was in het tweede stuk, maar Ganna was daar nog sneller.”

Op dat punt lag Van Aert tien seconden achter op de Italiaan, maar in de slotfase wist hij nog acht seconden van zijn achterstand af te snoepen. “Op het einde vond ik weer mijn ritme en had ik met Lafay en Gaudu twee mikpunten. Dat was een voordeel, maar ik kwam tekort. Ik heb gewoon een eerlijke tijdrit gereden.”

Achter de naam Van Aert staan nu achtereenvolgens een eerste, zesde, tweede en tweede plek in de Dauphiné. Met de vorm is het dus wel in orde. “Als je op twee seconden van de beste tijdrijder ter wereld eindigt, zegt dat iets over je vorm. Ik ben zeer tevreden met hoe het gaat.”

Van Aert heeft een voorsprong van 53 seconden op Mattia Cattaneo en verdedigt een voorgift van 56 seconden op ploegmaat Primoz Roglic. Rit vijf wordt hoogstwaarschijnlijk een sprint, terwijl ook de zesde etappe op het lijf geschreven is van Van Aert. Vanaf dan volgen twee zware bergetappes, waarin Team Jumbo-Visma de kaart Roglic trekt. Of gaat Van Aert toch voor de eindzege?

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | Robert in het rood! Een realistische droom (als z’n ploegmaten meewerken)

Het is misschien een beetje jinxen, want het is natuurlijk allesbehalve een zekerheid dat...

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Jumbo-Visma bereidt ploegentijdrit voor op militair vliegveld

Prestige. Eergevoel. Na de fantastische Tour de France van Jumbo-Visma wil de Nederlandse ploeg...

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

Meer zoals dit

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Ellen van Dijk strandt op zes seconden van EK-goud: ‘Deze medaille krijgt geen mooi plekje, ofzo’

Het was een fikse teleurstelling voor Van Dijk, zo vertelde ze na afloop tegen...