Baloise Belgium Tour | Mads Pedersen klopt heel Belgisch Limburg: 'Droom en doel zijn om geel te veroveren in Denemarken'

Hij deed het ‘op zijn Harrogate’s’. Mads Pedersen, wereldkampioen 2019 na een oplopende sprint in Harrogate, klopte maar liefst 4 (Belgisch) Limburgers in een heuvelachtige spurt in Maarkedal.

mads pedersen

Mads Pedersen tikte al zijn zesde overwinning van het seizoen aan, met een machtige en geslepen raid vlak na Berg ten Houte. De Deense krijger werd omsingeld door maar liefst vier Belgisch Limburgse renners op plaatsen twee, drie, vier en vijf. Achtereenvolgens waren dat Tim Wellens, Jasper Philipsen, Quinten Hermans en Robbe Ghys. Het mocht niet baten: de verzamelde Limburgers werden op twee fietslengten gedrukt.

De kopman van Trek zag zijn volledige ploeg in zijn dienst rijden, om de gelosten Jakobsen en De Lie op achterstand te houden. Pedersen: "Het was een enorm zware dag. Pittige klassieke hellingen, een pak ontsnappingen en de hitte maakten het zwaar. Het was veruit de warmste racedag dit seizoen voor mij. En dan moest de sprint nog komen. Ik zag Jasper Philipsen vroeg aanzetten en moest sneller dan ik dacht uit het zadel."

"Gelukkig viel Philipsen stil en kon ik hem remonteren. Of dit iets betekent richting Tour? Wel, de conditie is goed. Droom en doel zijn om geel te veroveren in Denemarken, maar ik besef maar al te goed dat ik niet de enige ben met dat idee."

Pedersen was meteen ook de veelvraat van de dag. Ritwinst, klassement en puntentrui vlogen in zijn mandje. Bovendien was hij ook de succesvolste renner in de gouden kilometer, waardoor hij al meteen flink wat seconden pakt voor het eindklassement.

Alles is nog speelbaar uiteraard, maar dit is een ‘Deen on a mission’. De Belgische kandidaten voor het eindpodium, met Wellens en Hermans voorop, weten dat ze er een potige concurrent bijhebben.

Nieuws
  • Cor Vos