Sponsors SD Worx en ProTime én Lorena Wiebes verlengen contract tot en met 2028: 'Ik heb hier de nodige stappen gezet'

Goed nieuws voor SD Worx-ProTime: Lorena Wiebes heeft zich tot en met 2028 verbonden aan de ploeg. 

Wiebes

Nadat eerder dit jaar Lotte Kopecky haar contract verlengde, is het nu de beurt aan Lorena Wiebes. Net als de wereldkampioene blijft ook de Nederlandse tot en met 2028 verbonden aan de ploeg. "Ik rijd sinds 2023 in deze ploeg en ik heb hier de nodige stappen gezet. Lotte en ik kunnen het goed met elkaar vinden en we maken elkaar sterker in de koersen. Het is ongezien hoe zij de sprint voor mij aantrekt en ik werk voor haar in de klassiekers."

Wiebes heeft dit jaar weer een flinke stap in de goede richting gezet. In de sprint heerst ze nog steeds, terwijl ze ook op de heuveltjes steeds beter tot haar recht komt. Zo deed ze tot diep in de finale mee om de knikkers in de Ronde van Vlaanderen en won ze Gent-Wevelgem.

Ploeg

Daar blijft het niet bij, want ook sponsors SD Worx en ProTime blijven tot en met 2028 verbonden aan de ploeg. "Het geeft ons veel energie dat we nu al weten dat we de komende vier seizoenen op het hoogste niveau verder kunnen. Daarbij gaan SD Worx en Protime ook mee in onze ambitie om ook de komende jaren met de ploeg de nummer één van de wereld te blijven", aldus teammanager Erwin Janssen.

Met sportief manager Danny Stam blijft nog een vertrouwd gezicht. "In 2014 ben ik naar deze ploeg overgestapt. Van een bescheiden talentenploeg hebben we het team laten uitgroeien tot de beste ploeg van de wereld. Al acht jaar zijn we de nummer één op de UCI-ranking. Het is prachtig dat we in SD Worx en Protime twee partners hebben gevonden die de ambitie met ons delen om in ieder geval tot en met 2028 de nummer één van de wereld te blijven."

Nieuws
  • Cor Vos