BORA-manager Denk over interesse Evenepoel: 'Remco liever aan je zijde dan tegenover je'

Met de overname door Red Bull wordt BORA-hansgrohe een nog grotere speler in het peloton. Manager Ralph Denk over het aantrekken van Evenepoel, Pidcock en Van Aert. 

ralph denk voor de bus van bora-hansgrohe

Vanaf de komende Tour zal BORA-hansgrohe officieel door het leven gaan als Red Bull BORA-hansgrohe (of een andere variant van een naam waarin het energiedrankje voorkomt). De aandelen van de ploeg zijn nu al voor 51 procent in handen van het Oostenrijkse bedrijf, dat ze overnam van Ralph Denk.

Brainstormen over Evenepoel?

De Duitser blijft wel de de manager van de ploeg. Bij Sporza vertelt hij over de mogelijkheden die hij nu heeft. Het gonst sinds de overname van de geruchten. Die gaan over Wout van Aert en Tom Pidcock, omdat die al een privédeal met Red Bull hebben. Maar ook de naam van Remco Evenpoel zingt rond.

De Belg heeft nog een contract tot en met 2026, maar dat die deals niet meer altijd wat waard zijn in het profwielrennen werd in de afgelopen jaren (denk aan de overgang van Primoz Roglic naar BORA) steeds duidelijker. Bovendien heeft Evenepoel een privédeal met Specialized, en dat is ook de fietsenleverancier van... BORA-hansgrohe.

De ideale ploeg voor Evenepoel dus? Denk lijkt er wel oren naar te hebben. "Remco is een interessante renner. Het is altijd beter om hem aan je zijde te hebben dan hem tegenover jou te hebben. Maar ik kan bevestigen dat er zeker geen deal is met Remco. We hebben al veel brainstormsessies met Red Bull achter de rug en er zullen er nog heel veel volgen."

Van Aert en Pidcock

De namen van Wout van Aert en Tom Pidcock worden ook veelvuldig in verband gebracht met de ploeg van Denk, puur omdat beide renners dus een privédeal met Red Bull hebben. De teammanager helpt uit de wereld dat die deals invloed hebben op de situatie van de twee.

"Wij hebben een partnership met het hoofdkwartier van Red Bull, in Oostenrijk. Bij Van Aert en Pidcock gaat het om deals met respectievelijk Red Bull België en Red Bull UK. We hebben tijdens onze vergaderingen nog niet over hen gesproken." Dat laatste zinnetje voegde hij niet toe over Remco Evenepoel.

Hij zegt ook bestaande contracten te respecteren, maar als je let op de formulering houdt hij wel een opening. "Geruchten zijn part of the game. Maar net als Van Aert en Pidcock heeft Evenepoel een langdurig contract bij Soudal Quick-Step. Van onze kant zullen we dat contract respecteren." In onderlinge overeenstemming, of als Evenepoel aangeeft weg te willen, kan er dus wel van alles gebeuren...