Koos Moerenhout moest Olav Kooij passeren voor Spelen in Parijs: 'Hij was teleurgesteld, want hij had zijn zinnen erop gezet'

Daan Hoole, Dylan van Baarle en Mathieu van der Poel rijden namens Nederland de olympische wegwedstrijd. 

Kooij

De selecties van Van der Poel en Van Baarle stonden vast, maar die van Hoole komt toch als een verrassing. De helper van Lidl-Trek heeft één voordeel en dat is dat hij zich volledig zal wegcijferen voor de kopmannen. "Ik heb er heel goed over nagedacht", vertelde bondscoach Koos Moerenhout in gesprek met De Telegraaf.

De meest opvallende afwezige: Olav Kooij. "Ik heb Olav gebeld. Hij was teleurgesteld en dat is logisch, want dit is iets waar hij zijn zinnen op had gezet. Tegelijk heeft hij begrip voor de tactische keuze en mogelijke scenario’s die kunnen ontstaan. Daan bewijst al jaren bij Lidl-Trek zijn waarde voor de kopmannen en ook vorig jaar tijdens de WK en EK was ik erg tevreden over zijn inbreng voor de Nederlandse ploeg."

Mathieu van der Poel

Van der Poel heeft geen grote rol gespeeld in de beslissing. "Ik praat er natuurlijk met hem over, maar Mathieu heb ik nooit echt gehoord over bepaalde selectievoorkeuren. Hij doet daar nooit moeilijk over en dat heeft er volgens mij mee te maken dat hij heel goed weet waartoe hij in staat is met zijn eigen kwaliteiten."

"Zeker wanneer je zo’n kleine ploeg hebt, is dat nog meer van belang. Daarbij is het belangrijk dat hij met Dylan een goed duo vormt. Die twee voelen elkaar goed aan."