Armstrong: 'Er gebeurt vandaag niets op La Rosière'

Lance Armstrong laat in zijn podcast The Move weten weinig spektakel te verwachten van de etappe van vandaag naar La Rosière. De Amerikaan denkt dat de favorieten elkaar, net als gisteren, zullen beloeren op de slotklim.

Lance Armstrong

Armstrong is het oneens met studiogenoten George Hincapie en Dylan Casey die allebei het nodige verwachten van de etappe van vandaag. "Jullie zijn allemaal enthousiast over het profiel van deze etappe, maar let op mijn woorden: er gebeurt vandaag niets onder de favorieten. Okay, in het midden van de klim zijn een paar steile stroken maar de laatste 4,2 kilometer van de slotklim hebben een steiltegraad van vier tot vijf procent. Dat is niet genoeg om deze koers kleur te geven."

 Hincapie werpt tegen dat het een 20 kilometer lange beklimming is en dat er zeker aanvallen zullen zijn. "De meeste kanshebbers op de gele trui kunnen het zich niet veroorloven om nog een dag zoals gisteren te hebben. Wat dacht je van het Movistar-trio of iemand als Vincenzo Nibali die nog geen trap teveel heeft gegeven deze Tour. Ze zullen wat moeten gaan doen." Armstrong is niet te vermurwen: "Geloof me nou, er gebeurt niets. De favorieten zullen wachten tot de rit naar Alpe d'Huez. Daar gaat het gebeuren."