Adam Yates nieuwe witte trui - UPDATE

Adam Yates is de ongelukkige van vandaag. De Brit van Orica-BikeExchange reed in de finale weg van de favorieten. Een sp...

Adam Yates nieuwe witte trui - UPDATE
  • Adam Yates Adam Yates

Adam Yates is de ongelukkige van vandaag. De Brit van Orica-BikeExchange reed in de finale weg van de favorieten. De sponsorboog op een kilometer van de streep velde de youngster echter.

 

Kort voor de top van de Col d'Aspin ging Daniel Martin versnellen. Yates sprong gezwind mee. In de afdaling kon de Brit wegrijden. Hij was bezig goede zaken te doen voor het algemeen klassement. Dat was echter buiten de boog van de laatste kilometer gerekend. Die kegelde het Britse talent om. Yates had zichtbare verwondingen aan het aangezicht.

Update: 20.00u

Adam Yates heeft niet alleen verwondingen aan zijn val over gehouden. De Brit krijgt zeven seconden voorsprong ten opzichte van de andere klassementsmannen. De tijden opgemeten aan de boog van de laatste kilometer vormen nu het dagklassement, waardoor Yates nu in het dagklassement opschoof en de witte trui overneemt van Julian Alaphilippe. Ook staat de Brit nu op de tweede plaats in het algemeen klassement.