Boonen: "Geef me nog een week om een beslissing te nemen''

Boonen: "Geef me nog een week om een beslissing te nemen''

Tom Boonen was dichtbij zijn vijfde zege in Parijs-Roubaix, maar uiteindelijk moest de kopman van Etixx-Quick Step zijn meerdere erkennen in Matthew Hayman. Toch is Boonen realistisch over zijn prestatie in Frankrijk. 

"Het was een heel lange finale", zei Boonen na de koers tegen Sporza. "We hebben de koers in handen genomen op het moment dat die kans zich voordeed. In de finale zat iedereen op zijn tandvlees. Het was heel moeilijk om weg te geraken. Even deed zich een moment voor om aan te vallen. Matthew kwam nog terug en toen had ik het heel even moeilijk. Ik moest heel diep gaan om toen nog terug te komen."

In het gevecht om de voorste positie op de wielerbaan van Roubaix werd Boonen even afgeleid doordat landgenoot Sep Vanmarcke aansloot. "Ik weet dat je op kop moet zitten op de wielerbaan. Voor de laatste bocht kwam Sep ineens langs me, maar hij kon er niet overheen waardoor ik ingesloten raakte. Dat kostte me dertig meter. Maar ik heb geen fouten gemaakt." Of Boonen nog een poging gaat doen Parijs-Roubaix voor de vijfde keer op zijn naam te schrijven, laat hij in het midden. "Geef me nog een week om een beslissing te maken over mijn toekomst. Vooraf had ik al besloten dat ik niet op emotie een besluit zou maken."