Onfortuinlijke Benoot start in Parijs-Roubaix

Onfortuinlijke Benoot start in Parijs-Roubaix

Gisteren verkende de Lotto Soudal-selectie een deel van het parkoers, waar ook Tiesj Benoot was van de partij. Benoot kwam zwaar ten val tijdens de Ronde van Vlaanderen, maar zal zondag toch aan de start verschijnen. Samen met Jürgen Roelandts is hij net als in Vlaanderens Mooiste het speerpunt bij de Belgische wielerformatie in deze kasseiklassieker.

"Ik kwam zondag ten val door een drinkbus die wegsprong uit de bidonhouder van een andere renner", aldus Benoot. "Op dat ogenblik zat ik goed voorin het peloton geposteerd. We reden op kasseien en het ging licht bergaf. Het was een weg die ik heel goed ken, maar die valpartij was niet te vermijden. Aanvankelijk baarde mijn schouder me het meeste zorgen, maar het bleek mijn elleboog te zijn die me het meeste parten zou spelen.

Benoot: "Maandag en dinsdag maakte ik een korte rit; woensdag trainde ik een eerste keer langer. Toen voelde ik me niet zo goed, wellicht ten gevolge van de medicatie. Ook mijn knie speelde wat op; een bot aan de knie is immers ook gekneusd. Tijdens de verkenning vandaag had ik echter een goed gevoel op de kasseien en na overleg met de dokter is beslist dat ik zal starten. Iets wat ik zondag zeker niet had verwacht."

"Wat de invloed van mijn blessures zal zijn tijdens de wedstrijd zondag valt af te wachten", vervolgt de Belg van Lotto Soudal. Tijdens de verkenning heb ik een aantal keer doorgetrokken en dat voelde goed aan. De conditie lijkt dus nog in orde te zijn, maar het zal een mirakel zijn als ik zondag over de volle honderd procent van mijn krachten kan beschikken. Op zich denk ik niet dat ik anders zal koersen, tenzij ik me echt niet goed voel. De eerste honderd kilometer zullen dat wel duidelijk maken. Ik heb nu nog twee dagen om te recupereren."