Bakelants over Uijtdebroeks: 'Zijn transfer heeft nog niet het verwachte extra rendement gebracht'

Cian Uijtdebroeks wilde afgelopen winter per se naar Team Visma | Lease a Bike en hoopt in de Giro d'Italia een goed klassement te rijden. 

Uijtdebroeks

Analist Jan Bakelants vertelt in de podcast Derailleur over de veelbesproken transfer van het Belgische toptalent. "Ik ben benieuwd naar hem, want tot nu toe heeft zijn overstap niet het verwachte extra rendement gebracht ten opzichte van hoeveel hij er zelf al uithaalde. Daar zal hij zelf ook eerlijk over zijn."

"Hij zal gebrand zijn om zijn stempel te drukken deze Giro. Eigenlijk is er ook veel mogelijk. Als je vorig jaar achtste wordt in de Vuelta... Het zou kunnen dat er achter Pogacar een nivellering ontstaat. Dan zou het dicht bij elkaar kunnen liggen voor de resterende podiumplekken."

Sunweb

Bakelants had ooit contact met Uijtdebroeks toen de renner van Team Visma | Lease a Bike nog junior was. "Hij had verschillende aanbiedingen en hij vroeg mij wat hij moest doen. Ik was toen bij Sunweb verzeild geraakt, en hij had een aanbieding van die ploeg."

"Wat mij altijd opvalt is dat de lat hoog ligt, en dat hij dingen durft te benoemen. Dat was een aangename verrassing. Ik had onlangs een interview met hem voor de krant en stelde een aantal kritische vragen, maar hij gaf daar gewoon goed antwoord op. Ik zie dat graag. Op papier is hij een renner die moet kunnen scoren, maar de top is breed geworden achter die superfenomenen. Dan moet het ook eens meezitten."

Nieuws
  • Cor Vos