Dit zijn volgens ons de grote winnaars en verliezers bij de klassementsrenner na de tijdrit in de Giro

We maken de balans op na de tweede tijdrit in de Giro.
wilco kelderman

Op Filippo Ganna stond vanmiddag geen maat in de 34,1 kilometer lange Giro-tijdrit van Conegliano baar Valdobbiadene. Achter hem betwistten de klassementsrenners min of meer in hun eigen wedstrijd. Hieronder zetten op een rijtje wie volgens ons de (grote) winnaars en verliezers van die strijd zijn. We beginnen met de winnaars - ook al omdat daar een Nederlander bijzit, hup WIlco!

De winnaars: 1) Brandon McNulty

De Amerikaan van UAE stond niet eens in de top 10 van het algemeen klassement voorafgaan aan de tijdrit, maar na een supersterke rit tegen de klok - hij werd derde op 1.09 van Ganna - stoomde het 22-jarige talent uit Phoenix op naar een vierde plek in het algemeen klassement. Pello Bilbao wist 'm nog net voor te blijven, maar McNulty staat maar 12 seconden van het virtuele podium. Het is de vraag wat McNulty in het hooggebergte kan.

2) Joao Almeida

Iedereen verwacht dat het hooggebergte morgen en in de laatste week er te veel aan zal zijn voor Joao Almeida, maar de QuickStep-renner pakte toch maar mooi weer tijd op alle klassementsrenners behalve Brandon McNulty. De Portugees heeft nu bijna een minuut op Wilco Kelderman en meer dan twee minuten op Pello Bilbao.

Joao Almeida mag het roze in ieder geval nog een dagje langer aanhouden. Staat hij er morgen ook weer zo bij?

3) Wilco Kelderman

Kelderman verloor dus tijd op McNulty en Almeida (16 seconden), maar op de gevestigde namen als Nibali, Fuglsang, Majka en Pozzovivo pakte de Sunweb-kopman best veel tijd na zijn negende plek in de tijdrit (op 1.47 van Ganna). Zo deed hij 1 minuut en 7 seconden minder lang over de 34,1 kilometer dan Vincenzo Nibali, waardoor de Siciliaan nu op meer dan anderhalve minuut staat van Kelderman.

De verliezers: 1) Jakob Fuglsang

De Deen stond al op ruime achterstand van het roze door tijdverlies dat hij opliep na pech, maar na de tijdrit, waarin Fuglsang op 3.13 van Ganna finishte (en dus op 1.42 van Almeida en op 1.26 van Kelderman), valt de Astana-kopman zelfs buiten de top 10. Hij staat twaalfde op 4.08 van Joao Almeida (en dus op 3.12 van Kelderman).

Hier wist Fuglsang nog niet dat hij zoveel tijd ging verliezen

2) Vincenzo Nibali

Nibali reed niet eens een superslechte tijdrit, maart zag z'n achterstand in het algemeen klassement op Almeida toch oplopen tot precies tweeënhalve minuut - en op Wilco Kelderman is z'n achterstand iets meer dan anderhalve minuut. Dat houdt in dat De Italiaan weer een van z'n speciale trucs van stal moet halen de komende dagen. Opletten, Wilco!

3) Ehh, tja, de rest van de klasemenstrenners - op Kelderman en Almeida na dan

Nibali pikten we er even tussenuit omdat De Haai toch wel de grootste naam is van de klassementsrenners aanwezig in Italië, maar het verhaal hierboven geldt net zo goed voor bijvoorbeeld Rafal Majka en Domenico Pozzovivo: ze zullen sterk voor de dag moeten komen in het hooggebergte, vooral omdat er op de slotdag in Milaan nog een - zij het korte - tijdrit wacht.

Zo ziet de top 10 van het algemeen klassement er nu uit

Laatste nieuws