Dit is onze voorspelling voor de top 10 van het algemeen klassement van de Vuelta

En dan gaan we na afloop kijken of er iets van klopt. Moet de hele redactie ontslag nemen of zijn we echt kenners... (van onze voorspelling van de top 10 in de Giro klopte alvast niks; ongeveer de helft was na een paar dagen al uitgeschakeld..)

tom dumoulin

1) Tom Dumoulin

Net als in onze (dus totaal niet uitgekomen) voorspelling voor de Giro pakken we het lekker chauvinistisch aan (zie ook nummer 9 en 10 van deze lijst..): Tom Dumoulin wint de Vuelta! Het is ook wel op iets gegrond, want in zijn laatste koers maakte de Limburger een sterke indruk; hij sleurde lang op kop op de Roche aux Faucons in L-B-L. Bovendien zei hij na afloop nog elke dag iets beter te worden. Nou, we zijn inmiddels twee weken verder...

De legendarische Vuelta-overwinning van Dumoulin op de Cumbre del Sol in 2015.

2) Richard Carapaz

Carapaz reed na het uitvallen van Bernal in de Tour een sterke ronde als vrijbuiter. Hij heeft zich na die Tour volledig kunnen richten op de Vuelta en dus mogen we wel het een en ander verwachten van de Ecudoriaan die vorig jaar de Giro won. Na twee etappezeges (Caicedo en Narvaez) in de Giro is het ook alweer Ecuador (bijna) boven in de Vuelta.

Carapaz droeg in de Tour lang de bolletjestrui, maar ook dat klassement ging naar Pogacar.

3) Primoz Roglic

Wij vermoeden dat de Sloveen z'n hoge niveau van de Tour niet kan doortrekken naar de Vuelta. Het herstel van z'n val in de Dauphiné zal de nodige extra energie gekost hebben; bovendien was hij daar en in de Tour de l'Ain al top. Iemand als Dumoulin heeft een stijgende lijn te pakken - hier is de wens natuurlijk ook een beetje de vader van de gedachte.

Primoz Roglic won vorig jaar de Vuelta.

4) Thibaut Pinot

Pinot zal na z'n zoveelste mislukte Tour gebrand zijn op revanche. Maar helaas voor de Fransman eindigt hij volgens ons net naast het podium.

Pinot tegen de grond in de eerste etappe van de Tour van dit jaar.

5) Enric Mas

Enric Mas eindigde in 2018 verrassend als tweede in de Vuelta en reed een sterke (zij het onopvallende) Tour, met een vijfde stek als resultaat. Wij voorzien eenzelfde scenario in de Vuelta en plaatsen 'm dus weer op plek vijf.

Enric Mas met Alaphilippe op z'n schouders, toen hij nog voor QuickStep reed.

6) Alejandro Valverde

Enric Mas zal de klassementskopman zijn bij Movistar, maar de eerste koers dat Alejandro Valverde zich daar wat van aantrekt, moet nog verreden worden - en misschien wel terecht ook, want Valverde levert altijd. De Spanjaard zal twee etappes winnen en eindigt als zesde. Uiteraard wint Movistar ook het ploegenklassement, zoals altijd...

Een bijna onherkenbare Valverde in de Tour van dit jaar.

7) Chris Froome

Tsja, Froome. In L-B-L zagen we hem al vroeg de rol lossen, dus dat belooft niet veel goed. Maar een viervoudig Tourwinnaar verdient een beetje respect en daarom hebben we toch een plek in de top 10 voor 'm in petto. Geen dank, Chris!

Chris Froome heeft iets aan z'n oog voor de start van L-B-L.

8) Aleksandr Vlasov

In de Giro stond de jonge Astana-Rus opeens brakend langs de kant van de weg en moest dus ziek opgeven. Maar hij is op tijd hersteld en dus start hij in de Giro. En dus plaatsen wij hem ook gewoon weer in de top 10, wel een plekje lager dan we 'm voor de Giro hadden ingeschat.

Vlasov met de witte trui in de Tirreno van dit jaar.

9) Wout Poels

Pak de blokjes kaas en bitterballen met een satéprikker waar een Nederlands vlaggetje op shinet er maar bij, want we zijn aangekomen bij het écht chauvinistische deel van deze top 10! Woutje reed een hele Tour met één long, dus nu hij weer de beschikking heeft over twee knalt hij de top 10 in. Eigenlijk is plek 9 nog veel te laag...

Wout Poels met de prijs voor de strijdlustigste renner in de Tour (na etappe 5).

10) Thymen Arensman

Met Evenepoel, Almeida, Pogacar en Hirschi zijn er tal van jonge renners die meteen wereldtop zijn, dus waarom zou de 20-jarige Sunweb-renner Thymen Arensman, zeker een potentiële klassementsrenner, niet eens gek doen en zich in de top 10 nestelen? Hoppa, oranje boven!

Thymen Arensman, onthoud die naam!