HomeColumnsColumn | De liefde die Robert Gesink voor de fiets heeft, daar...

Column | De liefde die Robert Gesink voor de fiets heeft, daar kunnen we allemaal veel van leren

Onze redacteur leeft mee met Robert Gesink en denkt dat we allemaal iets kunnen leren van Goeroe Gesink. Dat zijn we aan hem verplicht.

Robert Gesink reed sinds hij niet meer voor eigen kans gaat zoveel op kop van het peloton dat de motorcameraman en hij waarschijnlijk bij elkaar op de verjaardag komen. Ik kan de grimas van Gesink inmiddels dromen, zo vaak zag ik hem zichzelf al helemaal leeg persen voor z’n kopmannen bij Jumbo-Visma.

Liefde komt van één kant

Deze week begon hij in Australië aan z’n zeventiende seizoen als professioneel wielrenner. Eerst met het gezin vakantie vieren (en heel veel trainen) Down Under, daarna een klein weekje koersen om er weer wat in te komen. Het zou aanvankelijk z’n laatste seizoen zijn, maar hij liet al doorschemeren dat hij er wellicht toch nog een seizoen aan vast wil knopen.

Of hij daar na gisteren nog zo over denkt, weet ik niet. Gesink kwam hard ten val in de eerste rit in lijn van de Tour Down Under en brak z’n bekken. De zoveelste lange revalidatie wacht. De val zelf was geheel buiten z’n schuld om. Een Fransman lette niet op en kegelde hem zo van z’n fiets.

Niet weer. Dat was het enige wat ik dacht toen ik ‘m zag liggen. En direct daarna dacht ik: hoe kan het nou toch dat die liefde tussen Robert en De Fiets zo van één kant komt? Gesink houdt onvoorwaardelijk van z’n tweewieler, maar dat rotding liet ‘m al zo vaak letterlijk vallen. Het is niet eerlijk. Sterker nog, het is om witheet van te worden.

Goeroe Gesink

Maar Gesink liet op Instagram alweer van zich horen. Niet om die Fransman een digitale draai om de oren te geven of De Fiets te vervloeken. Nee, hij schreef een berichtje met de hem bekende wat cynische, onderkoelde humor (‘Een ongelukkige crash zorgde ervoor dat ik m’n bekken brak en heel wat minder huid heb dan gisteren’)

De les van Goeroe Gesink voor jouw dagelijks leven? Heb je een baan waarin je veel met Excel werkt, probeer van die cellen te houden. Die collega die je niet kan luchten of zien? Omarm hem of haar. Vergeten de vaatwasser uit te ruimen en daar kom je achter vlak voor je naar bed zou gaan. Doe het niet vloekend, maar fluitend. Je bent het Robert verplicht.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot kijkt met open mond naar Vingegaard: ‘Niet omdat Pogacar hier niet is dat er geen goede renners zijn’

Op het laatste klimmetje van de vijfde etappe in de Dauphiné viel Carapaz aan,...

Jasper Philipsen gaat voor het groen in de Tour: ‘Ik heb de afgelopen maanden alleen maar bergen gezien’

Jasper Philipsen reed een prima voorjaar waarin hij vooral liet zien veel meer te...

Gravelen kan ook zijn: uitkijken voor overstekende krokodillen!

Gravelen is niet meer weg te denken uit de fietscultuur en heeft zich definitief...

Meer zoals dit

Column | Het lijkt erop dat Dylan Groenewegen ‘netter’ moet sprinten dan zijn concurrenten

Dylan Groenewegen zat afgelopen dinsdag in ideale positie om zijn eerste rit in de...

Column | Ik heb tijdens deze Giro mijn G-spot gevonden

Volgens Wikipedia is het bestaan van de zogenaamde G-spot onzeker en als-ie dan al...

Column | In deze Giro is Jens ‘Go get them tiger!’ Voigt tot nu toe het onomstreden hoogtepunt

Het is onder commentatoren een goed gebruik om op den duur de koers even...