Chris Froome maakt al in januari z'n debuut voor Israel Start-Up Nation: 'Begin van een nieuw hoofdstuk' 

De Brit heeft er zin in en begint z'n seizoen al vroeg.

chris froome

Chris Froome zal al eind januari zijn debuut maken voor z'n nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation. De Brit die overkwam van INEOS staat aan de start in de Ronde van San Juan, die van 24 januari tot 31 januari wordt verreden in Argentinië. Naast de belangrijkste aanwinst van de ploeg staan ook sprinter Rudy Barbier en de Israëlier Guy Niv aan het vertrek.

De viervoudig Tour de France-winnaar trainde de afgelopen weken in Californië en heeft zin in de eerste koers in z'n nieuwe tenue: "Het is het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik heb echt heel veel zin om met m'n nieuwe ploeggenoten te koersen en te kijken waar dit nieuwe avontuur me brengt!"

Ploegleider Rik Verbrugghe tempert de verwachtingen rond het eerste optreden van Froome wel wat. "Het is puur om koersritme op te doen. Froome zal niet meedoen voor de eindzege in Argentinië. Het is opbouwen naar pieken later in het seizoen. Daar is de Ronde van San Juan een perfecte koers voor."

Behalve Israel Start-Up Nation staan er nog drie World Tour-ploegen aan de start in Argentinië: BORA-hansgrohe, Deceuninck-QuickStep en Cofidis.

Nieuws
  • Cor Vos