Voor 130.000 euro aan historische fietsen gestolen uit hoofdkantoor Specialized

En er zitten echt speciale fietsen bij, die toch niet zo makkelijk te verkopen zijn voor de dieven zou je zeggen..

peter sagan

De website Cyclingtips meldt dat het hoofdkantoor van fietsenfabrikant Specialized is getroffen door een zware inbraak. Uit het pand in Morgan, Californië is voor 130.000 euro aan historische fietsen en fietsen van het personeel buitgemaakt. Zo is oprichter Mike Sinyard twee van zijn fietsen kwijt.

Maar het zijn de historische fietsen uit het Specialized Museum die het meest in het oog springen. De dieven gingen er bijvoorbeeld vandoor met de gouden fiets (zie header) waarop Peter Sagan in 2018 Parijs-Roubaix won na een aanval op 54 kilometer van de meet, waarna hij in de sprint afrekende met vroege vluchter Silvan Dillier.

Ook de gele S-Works Tarmac waarop Fabian Cancellara reed nadat hij in de Tour van 2010 het geel veroverde is foetsie. Hetzelfde geldt voor de tijdritfiets waarop Tony Martin bij de Olympische Spelen van 2012 het zilver veroverde, net als voor de fietsen waarop enkele mountainbikers en triatleten olympische medailles veroverden.

Bij de inbraak werd geen personeel bedreigd omdat die vanwege coronamaatregelen niet op het kantoor aanwezig waren. Er zijn dus ook geen getuigen. Wel zijn er camerabeelden van twee auto's die betrokken zijn bij de inbraak. Een Toyota is inmiddels teruggevonden, maar van het witte bestelbusje waarin de gestolen fietsen zaten/zitten nog geen spoor. Specialized heeft een beloning van 25.000 dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot het terugvinden van de fietsen.

Het witte busje waarnaar de autoriteiten en Specialized op zoek zijn
Nieuws
  • Cor Vos