Actuele beelden van kletsnatte en modderige Roubaix-stroken: de Hel is helser dan ooit!

Mike Teunissen heeft er mooie woorden voor...

parijs-roubaix

Wanneer je als wielrenner een bericht van het twitteraccount Noodweer Benelux moet quotetweeten weet je dat het niet goed zit. En dat zit het ook niet vandaag, vanuit het perspectief van de renners die vandaag Parijs-Roubaix moeten trotseren - voor ons op de bank daarentegen...

Noodweer Benelux postte een foto van een modderige en kletsnatte strook 8 (Moulain-de-Vertian). Alleen de rug van de strook ligt nog droog, maar zit wel onder de prut. Het verleidde Mike Teunnisse tot een advies aan de mensen thuis: "geniet ervan, wij gaan dat namelijk niet doen.."

Sporza ging dan weer kijken op de belangrijke vijfsterrenstrook van Mons-en-Pévèle en het liegt er niet om; het water stroomt er namelijk zo ongeveer naar beneden. Noodweer Benelux schrijft dan ook nog 's dat het voorlopig nog wel even blijft regenen.

Materiaalkeuze kon vandaag wel eens een belangrijke rol gaan spelen. Welke renner durft het aan om op een waterfiets te starten...?

Je volgt de hele koers op Eurosport 1. In de middag zijn Sporza en de NOS er ook bij op respectievelijk Één en NPO1. Uiteraard lees je bij ons op de site na de koers een verslag plus reacties.