Wout van Aert over Mathieu van der Poel: 'Lijkt erop dat hij echt aan het trainen is, ben blij dat te zien' 

Wout van Aert blikt vooruit op het voorjaar en uiteraard komt dan Mathieu van der Poel ook ter sprake. De Belg heeft mooie woorden.

wout van aert mathieu van der poel
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert vertoefde de afgelopen tijd met Jumbo-Visma op de Teide op het Canarische eiland Tenerife voor een hoogtestage - Van Aert kent ieder brokje lavasteen op de vulkaan inmiddels op z'n duimpje. Vanaf die berg zag hij hoe Mathieu van der Poel ook naar Spanje toog en steeds serieuzer ging fietsen.

Dat kwam althans aan de orde in een online persbijeenkomst voor het openingsweekend dat over een week op het programma staat. "We krijgen de laatste tijd iets meer te zien van Mathieu dan we gewoon zijn. Het lijkt er wel op dat hij echt aan het trainen is. Ik hoorde eerst dat het rusten was en een beetje fietsen", tekent Sporza op.

De Belg denkt dat zijn grote tegenstander er als het echt om de knikkers gaat wel zal staan. "Ik denk zeker dat hij in het tweede deel van het voorjaar goed kan zijn. Ondertussen rijdt hij toch stevige tochtjes. Ik ben blij om dat te zien. De koers heeft Mathieu nodig. Het was een beetje akelig, of hij wel terug op niveau zou kunnen raken. Ik ga ervan uit dat hij zijn tijd zal nemen en het goedkomt."

Eigen voorbereiding

Op Tenerife verliep de voorbereiding van Wout van Aert zelf zonder problemen. Al pakt hij het wel iets anders aan dan vorig jaar. "Het voorjaar is altijd wel kort, met weinig kansen. Het is wel de bedoeling om iets later te pieken dan het afgelopen jaar. De Omloop zal er snel zijn. Na Parijs-Nice en vanaf de Tirreno hoop ik op mijn best te zijn."

Van Aert hoopt daarbij vooral op meer steun van de ploeg. Met Benoot, Van der Sande en Laporte versterkte Jumbo-Visma de voorjaarsploeg danig. "Het is de bedoeling dat we met meer jongens in de finale zullen geraken. Dat was in het verleden toch af en toe anders. Als je ver van de finish geïsoleerd zit, is het altijd moeilijker koersen."

Groen of geel?

Van Aert kreeg ook nog een gewetensvraag op zich afgevuurd, waarop hij toch een enigszins politiek incorrect antwoord gaf. Liever geel met Roglic of zelf groen? "Eigenlijk is dat een smerige vraag, haha. Ik denk dat het allebei mogelijk is, maar geef me dan toch maar het groen."