Bissegger verslaat Ganna in tijdrit UAE Tour, Dumoulin derde en beste van klassementsrenners

Stefan Bissegger heeft voor een verrassing gezorgd door wereldkampioen Filippo Ganna te verslaan in de tijdrit van de UAE Tour. Tom Dumoulin eindigde op een knappe derde plaats.

Bissegger
  • Stefan Bissegger Stefan Bissegger

Na twee relatief rustige etappes voor de sprinters was het op de derde dag aan de tijdrijders en renners die voor een klassement gaan in de Emiraten. De grote favoriet vooraf was Filippo Ganna, maar net voor de Italiaan liet ook Stefan Bissegger al zien over goede vorm te beschikken. De Zwitser deed 9 minuten en 43 seconden over de 9 kilometer lange race tegen de klok. Dat betekende een gemiddelde van liefst 55.57 kilometer per uur.

Afwachten was vooral wat Ganna zou doen. Bij het eerste tussenpunt moest de wereldkampioen een seconde toegeven op de renner van EF Education-EasyPost. In het tweede deel wist Ganna dat verrassend genoeg niet meer goed te maken. Sterker nog, aan de streep had Ganna zelfs een achterstand van zeven seconden op concurrent Bissegger.

Na het overleven van Ganna was het wachten op andere sterke tijdrijders die de strijd om de dagzege nog spannend konden maken. Bijvoorbeeld Pogacar, Dumoulin of de belofte wereldkampioen tijdrijden Johan Price-Pejtersen. Echt dicht bij de tijd van Bissegger kwamen zij echter niet, waardoor Bissegger zijn ploeg EF Education-EasyPost de eerste overwinning van het seizoen schonk. Al gaf Dumoulin niet heel veel tijd toe.

Wat betreft de klassementsrenners lieten topfavorieten Dumoulin (9.57), Pogacar (10.01), João Almeida (10.05), Aleksandr Vlasov (10.08) en Adam Yates (10.12) allen een prima indruk achter. Woensdag staat de etappe naar de klim Jebel Jais (18,7 kilometer aan 5,7 procent) op het programma en zullen de verhoudingen bergop duidelijk worden.

Nieuws
  • Cor Vos