Grote Pogi Show in Strade Bianche! Sloveen soleert indrukwekkend naar zege: 'Ik was steeds aan het omkijken, waar is iedereen?'

De naam is Pogacar, Tadej Pogacar.

tadej pogacar

In de eerste fase van de Strade Bianche werden we opgeschrikt door een zware val, waarbij Julian Alaphilippe over de kop vloog. Hij kon wonder boven wonder zonder al te veel gevolgen door en sloot na een achtervolging weer aan bij het peloton.

Voor andere betrokkenen was het einde koers; onder ander Jumbo-Visma-kopman Tiesj Benoot en Alpecin-Fenix-troef Gianni Vermeersch moesten opgeven.

In de vlucht van de dag was het - wie anders - Taco van der Hoorn die het mooie weer maakte. Maar anders dan in Kuurne-Brussel-Kuurne werden hij en z'n vluchtmakkers al op zo'n 50 kilometer van de streep ingerekend.

Een eerste plaagstoot van de weer teruggekeerde Alaphilippe was vervolgens het startsein van de finale. Maar lang duurde de spanning niet, want ene meneer T. Pogacar uit Komenda, Slovenië besloot het spel op de wagen te gooien en reed weg bij alles en iedereen.

De jonge INEOS-Spanjaard Carlos Rodriguez probeerde het nog even, maar het was toch vooral een grote Pogi-show. De Sloveen reed een voorsprong van een kleine twee minuten bij elkaar.

Die voorsprong slonk in de laatste 25 kilometer wel wat op een groepje met Valverde, Asgreen, Simmons, Wellens en de teruggepakte Rodriguez, maar spannend werd het niet. Asgreen en Valverde gingen bepalen wie zich best of the rest mocht noemen; dat werd de Spanjaard die wegreed in de slotfase.

Hieronder zie je de top 10 en een reactie van Pogacar.

"Ongelofelijk! Ik ging heel vroeg, maar wist pas vijf kilometer voor de streep dat ik het zou halen. Zelfs op de laatste klim keek ik nog achterom. Ik besloot op de strook van Santa Maria alles te geven en niemand kon volgen. Ik was steeds aan het omkijken, waar is iedereen? Op het einde raakte m'n energie behoorlijk op. Nog niemand deed zo'n solo in de Strade? Eens moet de eerste keer zijn, haha."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. Onze klassiekergids ligt nu in de winkel en haal je bij de betere bladenzaak. De seizoengids kun je ook nog steeds bestellen via tijdschriftenland.

Nieuws
  • Cor Vos