🎥 Letterlijk kijkje in de keuken bij Red Bull-BORA-hansgrohe: rondleiding door hun superluxe 'kitchen truck'

Wie dacht dat Visma | Lease a Bike de enige ploeg is die qua voeding niks aan het toeval overlaat... Zo eten de renners van Red Bull-BORA-hansgrohe! 

de kitchen truck van red bull-bora-hansgrohe

De laatste jaren gaat het in het wielrennen steeds meer over voeding. Het eten van renners wordt tot op de gram afgewogen en er zijn bij de topploegen bijna meer koks en diëtisten mee dan rennners. Red Bull-BORA-hansgrohe is daar zeker geen uitzondering op en zij gaven ons een letterlijk kijkje in de keuken.

Geen gaargekookte haricots verts meer voor Red Bull-BORA-hansgrohe

Het is nog niet eens zo heel erg lang geleden dat wielrenners een grote ronde reden op het eten dat het hotel waarin ze verbleven hen willekeurig voorschotelde. Volgens de verhalen kregen ze in de Tour de France altijd veel te gaar gekookte haricots verts en kwam de pasta met dezelfde saus op een gegeven de neus uit van de renners.

De revolutie die er op het gebied van voeding heeft plaatsgevonden is enorm. De eerste ploeg die eigen koks en een eigen 'food truck' meenam was Visma | Lease a Bike - toen nog Jumbo-Visma - maar inmiddels gaan bijna alle ploegen er veel professioneler meer om.

Na de kapitaalinjectie van Red Bull geldt dat zeker ook voor de ploeg van Primoz Roglic, helemaal omdat de tweede naamsponsor BORA ook nog eens actief is in de keukenbranche. Dat bij elkaar opgeteld levert een zeer fraaie 'Kitchen Truck' op waarvoor menig sterrenchef een moord zou doen.

De renners zelf zitten er ook prima bij als ze hun maaltje voorgeschoteld krijgen, want in het filmpje dat op de Instagram van de ploeg staat met een rondleiding door de state-of-the-art vrachtwagen is te zien dat ze aan een heel ruime tafel zitten, met een grote tv erbij om de koers terug te kijken.

Daarnaast staat er een fraaie koffiemachine in de ruimte en krijg je in de rondleiding alle (koel)kastjes te zien, die niet geheel verrassend uitpuilen van het eten. De apparatuur van BORA moet ook een feest zijn om mee te werken voor de kok(s) van de ploeg.

Het filmpje

De koks kunnen na de etappes van dit weekend weer flink aan de bak, want de renners moeten de koolhydraten, eiwitten en vetten weer flink bijvullen na twee zware ritten. Die van vandaag wordt door de organisatie gekwalificeerd als een rit door het middengebergte, maar in iedere andere ronde zou het een bergrit zijn.

Over de rit van zondag is geen enkele twijfel: dat is zelfs in de Vuelta een bergrit. De aankomst ligt dan namelijk op een 18 kilometer lange klim met stukjes van 24 procent erin.

Vuelta a España
  • Instagram Red Bull-BORA-hansgrohe