HomeAchtergrondDe mooiste wielermomenten van 2021 (6): Parijs-Roubaix, '6 hours of cow shit...

De mooiste wielermomenten van 2021 (6): Parijs-Roubaix, ‘6 hours of cow shit and mud in the mouth’ of hoe De Hel zelfs de SP in Gieten domineerde 

We nemen je mee terug naar de mooiste wielermomenten van een fantastisch wegseizoen. In het zesde deel staan we stil bij Parijs-Roubaix, die onze redacteur op een heel bijzondere manier beleefde...

Once in a lifetime is misschien overdreven, maar… Nee, wacht. Het is helemaal niet overdreven. Een natte Parijs-Roubaix zullen we nog wel eens vaker voorgeschoteld krijgen, maar in oktober? Neen.

Het verplichte uitstapje naar oktober voor Parijs-Roubaix was misschien wel het enige positieve dat de coronacrisis ons heeft gebracht. Voor ons dan, de kijker.

Voor de renners was het waarschijnlijk een van de meest bizarre koersen die ze ooit hebben gereden – of zoals de Amerikaan Matteo Jorgenson het samenvatte: six hours of cow shit and mud in the mouth.

Ik schreef hierboven voor ons, de kijker. Dat klopt niet helemaal, want het impliceert dat ik ook een van die kijkers was. Dat was niet zo. Of nou ja, niet echt…

Naast redacteur bij Wieler Revue ben ik namelijk ook nog freelance sportverslaggever voor Dagblad van het Noorden en op de dag van Parijs-Roubaix stond er ander modderrijden op het programma in het noorden des lands: de superprestige in Gieten.

Je hoort mij echter niet klagen, want ik kon A) naar cross kijken en B) naar sportjournalisten die twee dingen tegelijk proberen te volgen. De livestreams van Roubaix draaiden namelijk overuren in de perstent.

Vlak na de finish van de dames draaiden Van der Poel, Vermeersch en Colbrellii de piste op. Ik interviewde winnares Lucinda Brand, die middenin een zin opeens weg was – ze excuseerde zich daar over later nog voor, waarvoor hulde! Dat excuus was bovendien onnodig, want op het schermpje van een smartphone keek ze naar de laatste meters van de sprint.

Sporza-journalist Ruben Van Gucht hield het schermpje niet voor zich om Lucinda te laten kijken naar de beelden. Het was bedoeld voor de man die het in tranen aanschouwde. Die zijn zoon opeens met Van der Poel en Colbrelli zag strijden.

Juist, de vader van Florian Vermeersch, in Gieten aanwezig als mecanicien van de 777-crossploeg waar onder andere Annemarie Worst voor rijdt. Vermeersch senior zag tussen de eveneens toegesnelde Worst en Brand zijn zoon naar een tweede plek sprinten.

Het was apart om het zo mee te maken, maar de echte beelden zijn toch ook schitterend. Daarom voor mezelf in het bijzonder nog eens de beelden:

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | De brug en de wind! Alles wat je moet weten over etappe 2: Roskilde-Nyborg

Parkoers Analisten, ploegleiders en ook renners waren er na de Tourpresentatie al praktisch zeker van....

Uitzinnige Lefevere: ‘Ik ben blij dat de kranten morgen niet geel zullen kleuren voor Jumbo, maar voor ons’

Na afloop verscheen Lefevere voor de camera's van Sporza. "Wat kan ik zeggen? Niks...

Yves Lampaert realiseert zijn droom: ‘Ik win een tijdrit en geel in de Tour, als boerenzoon uit België’

Lampie die de proloog en de eerste gele trui van de Tour wint? Dat...

Van der Poel grapt met Pogacar: ‘Goede banden in de regen?’

De tijdrit in Kopenhagen werd zeker voor de grootste kanshebber gereden in natte omstandigheden....

Meer zoals dit

Tour des belges: 18 Belgen smijten zich voor koers en vaderland

Jumbo-Visma Aan Wout van Aert kan je een heel artikel ophangen. Hij is daar met...

Interview | Dylan van Baarle: ‘Ik ben totaal niet bezig met de kasseienrit, want ik ben hier om te helpen’

Heb je nog in de stress gezeten of je de Tourselectie wel zou halen? “Nee,...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.