Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van onze site uit 2020

2020 was een bewogen wielerjaar - kort, maar krachtig. Jullie bezochten onze site meer dan ooit en hieronder zie je wat de best gelezen artikelen waren. Uiteraard kun je ze ook (nog eens) lezen door op de link te klikken (de kop achter het getalletje is de link). En daarna op naar een hopelijk prachtig wielerseizoen 2021!

fabio jakobsen

1) Fabio Jakobsen spreekt voor het eerst zelf: 'Littekens in m'n gezicht helen mooi, maar wachten nog veel operaties'

Dat een artikel over Fabio Jakobsen het best gelezen is, is niet geheel verrassend. En gelukkig is het niet een stuk over de crash zelf, maar over de revalidatie. Positiviteit!

2) Adrie van der Poel (61) zat in 2020 bijna 16.000 km op de fiets: 'Bij Mathieu ken ik m'n plek'

Gek genoeg staat Adrie boven Mathieu, maar het is dan ook niet niks wat pa Van der Poel presteerde.. 16.000 kilometer zat hij op de fiets in 2020 - en het gaat natuurlijk wel een beetje over zijn Matje, want naast 'm rijden zit er niet meer in voor senior..

3) Trap er niet in! 5 Renners die je absoluut niet in je tourpoolteam moet opnemen

Veel gelezen (zelfs Sebastiaan Timmerman refereerde eraan op de motor tijdens Radio Tour de France), hopelijk niet veel opgevolgd. Want Richie Porte staat met stip op 1 in dit artikel. En Richie reed - voor de verandering een prima Tour. (Onze redacteur ging overigens diep door het stof en bood z'n excuses aan aan Richie..)

4) Wout van Aert gespot op de nieuwe Cervélo van Jumbo-Visma (en het ziet er goed uit)

Begin november werd Wout van Aert gespot tijdens een trainingsritje op z'n nieuwe Cervelo. Iemand zette het op social media, en wij zetten het op onze site. Jullie waren er terecht razendbenieuwd naar. Om je een klik te besparen, zetten we de fiets gewoon hieronder neer - service van de zaak!

5) Belgische wielercoach over wattages Van der Poel: 'Nog nooit gezien'

Onze melkkoe Mathieu (want jullie lazen graag over Mathieu, en wij schreven er graag over) kan natuurlijk niet ontbreken! Dit artikel was het best gelezen stukje dat over Neerlands beste wielrenner ging: een Belg die zich verbaast over de uitzonderlijke wattages die Van der Poel tijdens het WK haalde.

6) Dit is onze échte Top 10 van deze Tour de France: deze renners kleurden de Tour het meest

Leuk zo'n top 10 op basis van tijd, maar jullie vonden onze top 10 van de Tour - geheel terecht - veel belangrijker.

7) Lag het aan Wout van Aert dat Roglic Tour niet won? Volgens theorie van José De Cauwer wel

Een theorie van het Vlaamse wielerorakel José de Cauwer over waarom Roglic de Tour niet won, vond gretig aftrek. Ook Dumoulin speelt er nog een rol in..

8) Jaja, we kunnen eikels zijn, maar dit zijn 9 idiote situaties die wielrenners meemaken in het verkeer

Altijd maar dat gemekker op wielrenners... Onze redacteur gaf - met een knipoog - tegengas en dat leverde een veel gelezen stuk op waarin met name elektrisch voortgedreven fietsers het moeten ontgelden..

9) Na jaren vloekende kleuren bij Jumbo kan het wel: een pracht van een Bianchi bij Mitchelton

Na de Cervelo van Wout nog een fiets in deze top 10, want Bianchi zit straks onder de konten van de Mitchelton-renners en daar blijkt-ie opeens niet celeste te zijn. Om de je een klik te besparen, hieronder wederom de fiets.

10) Armstrong: 'Gezicht van Roglic op de finish beviel me niet'

In retroperspectief is dit helemaal een interessant artikel, want The Boss bleek een ziener in dit korte, maar krachtige artikel. Quote: "Het verschil is minder dan een minuut en het gaat waarschijnlijk aankomen op de tijdrit naar La Planche des Belles Filles. Dit kan een epische ontknoping worden." Nou, dat klopte wel!